Undervikt=ohälsa

Det är vanligare att unga tjejer har undervikt än övervikt.
Så ser det inte ut om man tittar på resten av Sveriges befolkning.
Många verkar anse att det inte är farligt att ha undervikt men det är det.
Det är lika farligt som att ha kraftig övervikt, det sliter på de inre organen i kroppen. 
Fettet skyddar organen och utan fett inget skydd. Dessutom kan man inte bygga muskler, blir orkeslös, luktar illa, får yrsel mm.
Har läst många andra bloggar där tjejer säger att de är lite smala men vill bli "riktigt smala". De säger att de har ett bmi på ca 17, vilket är undervikt 19-25 anses vara normalt.
Detta är verkligen oroväckande att redan tjejer med undervikt anser sig inte vara tillräckligt smala och verkar inte ha fått information om att det är precis lika skadligt som att vara ha övervikt.
En del av de här tjejerna har antagligen någon slags av ätstörning och skulle inte komma ifrån sjukdomen med bara den informationen men de andra som tror att smalhet och undernärdhet är lika med hälsa borde tänka om.
Vi blir fullkomligt bombarderade av fakta om hur farligt det är med fetma och media älskar att gotta sig i folk som gått upp i vikt och fått kage eller gropiga lår. I skolan talar idrottsläraren om hur farligt det var med fetta mjölkprodukter och att om man drack dom då blev man tjock och det var det värsta man kunde bli.
För tjocka människor har ingen karaktär eller kontroll och är lata. 
Det var inget ljud om hur lata folk med undervikt var som inte ens orkade laga riktig mat eller hur benskör man kan bli av det. 
Nu menar jag självklart inte att alla med undervikt är lata eller har ätstörning alla är vi skapta olika, men att det helt plötsligt finns massor av tjejer som har undervikt och ännu fler som vill ha undervikt och anser att det är det hälsosammaste man kan vara är ett stort problem.
  
   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0